Историята на Дерони датира от 1991 г., а днес, 30 години по-късно, компанията е една от водещите в България - лидер в производството на консервирани храни, оперираща в повече от 31 страни по света.

 

Дерони е име на древно тракийско племе. Населявало е земите в южната част на територията на България през VI - V век преди Христа. Известно е, че племето Дерони е секло първите монети по нашите земи през VI - V век преди Христа в номинал Декадрахми и с тегло около 40 грама. Монетите са гравирани с надпис ΔΕΡΡΟΝΙΚΟΝ.

 

От едната страна на монетата е изобразен знак, съставен от три човешки крака на бог Силен, завършващи с конски копита, наречен Триксел. Той символизира движението, развитието и стабилността. Днес трикселът представлява официалното лого на фирма Дерони.

От другата страна на монетата е бог Хермес с колесница, теглена от два вола. Над колесницата е изобразен слънчев кръг, който символизира слънцето и вселената. Тази страна на монетата е избрана за търговско лого на Дерони.

Компания Дерони притежава 3 производствени предприятия в градовете Стара Загора и Хасково с 14 технологични линии за производство на разнообразни групи продукти, както и завод за отглеждане на разсад.

 

Суровините за производството се отглеждат в едни от големите зеленчукови градини в България „Градините на Дерони“, разположени върху 3150 дка дренирани капково-поливни площи в Горнотракийската низина (в землището на село Богомилово). Всяка година в Градините на Дерони се отглеждат над 8 милиона зеленчукови растения: червени и зелени чушки, домати, патладжани, краставички, чери домати и др.

 

Напълно затвореният производствен процес, започващ от малките семенца, позволява да се отглеждат натурално вкусни зеленчуци, което води до вкусни и питателни продукти по рафтовете.

 

Поставили сме си благородна кауза - да произвеждаме разнообразие от натурално вкусни продукти с качество, което да удовлетвори нуждите на нашите любими потребители - едросмляна лютеница, лютеница по технология, възпроизвеждаща домашното производство, финосмляна лютеница, айвар, кетчуп, горчица, паста сосове без добавена захар, паста сосове, пица сосове,  специални сосове за месо, барбекю и грил сосове, традиционни сосове, класически сосове, дресинг сосове, соеви сосове, чили сосове, песто, паста, зеленчукови консерви, готови за консумация зеленчукови ястия.

ПОСТАВИЛИ СМЕ СИ БЛАГОРОДНА КАУЗА

Да произвеждаме натурално вкусни продукти с качество, което да удовлетвори нуждите на нашите любими потребители. Поради тази причина създадохме Градините на Дерони.

ПЪЛНО РАЗВИТИЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОВИ РАСТЕНИЯ

За да постигнем висококачествено производство, ние изградихме наши собствени оранжерии, в които отглеждаме различни зеленчукови растения - чушки, домати, патладжани, с внедрена софтуерна система за наблюдение на влажността, температурата и водата.

 

Под постоянната грижа на екип от професионални агрономи се отглеждат различни зеленчукови разсади. Специално създаден софтуер следи влажността и температурата на въздуха в оранжериите. Необходимото количество вода се подава на час - двойно филтрирана и пречистена.

ИНОВАЦИЯ В ОТГЛЕЖДАНЕТО НА НАШИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Градините на Дерони са разположени в слънчевата Горнотракийска низина на Южна България. В тях се произвеждат зеленчуци вече 15 години.

 

За да отгледаме здрави и вкусни зеленчуци ние приложихме иновативен – революционен метод.

 

В какво се състои той?

 

Първо оздравяваме земята, като посяваме точно определени видове зелено покривни растения. Задачата на тези растения е да изчисти земята от плевели,  болестотворни микроорганизми и да я обогати с био зелена маса.

 

Дренирали сме всички полета, разположени на площ 3150 декара. Което означава, че при проливни дъждове водата веднага се отича и не се задържа на повърхността. Именно по този начин запазваме земята здрава и плодородна, без да се развиват болестотворни микроорганизми. През лятото поливаме с бистра филтрирана вода, за да сме сигурни, че отглеждаме истински натурални зеленчуци.

 

Здравата и плодородна вече земя ни се отблагодарява с богата реколта от пълноценни и вкусни зеленчуци – разнообразие от червени и зелени чушки, домати, чери домати, патладжани, краставички, необходими за нашето производство.

 

Изградили сме защитна система против градушки с две противоградни оръдия.

ПРЕЗ ЛЯТОТО И ЕСЕНТА БЕРЕМ УЗРЕЛИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ – 60/70 ТОНА НА ДЕН И ЧАСОВЕ СЛЕД ТОВА ГИ ПРЕРАБОТВАМЕ ВЪВ ФАБРИКИТЕ НА ДЕРОНИ.

Осигурили сме най-важното за едно производство – суровините, т.е. зеленчуците от Градините на Дерони. Изградили сме 3 производствени фабрики, оборудвани с 14 технологични линии за производството на разнообразните групи продукти.

 

Голяма част от технологичните процеси са роботизирани.

 

Лютениците и айварите на Дерони създадохме по технология, възпроизвеждаща домашното производство на лютеница и айвар. Всяка фабрика на Дерони е оборудвана със съвременна лаборатория, в която се осъществява непрекъснат контрол и пълен запис на всеки производствен процес.

 

Трите фабрики са сертифицирани по всички необходими европейски стандарти, като постоянно се извършват международни одити.  Дългогодишни екипи от технолози и специалисти се грижат, за да произвеждаме продукти със заложено качество, без консерванти.

 

Крайният резултат са  натурално вкусни продукти за нашите лоялни и любими потребители.

 

Дерони - удоволствието от натурално вкусната храна.

© 2016 - 2021 Deroni Ltd. All Rights Reserved.

Дерони ООД

България, Хасково, бул. Съединение 86

тел.: +359 (38) 661 167